Jouw Stem
in de Raad

Jouw Stem in de Raad

Veelgestelde vragen

24 september 2018

In het kort

Heb je vragen over het gebruik van Jouw Stem in de Raad? Bekijk dan eerst eens of je vraag op deze pagina beantwoord wordt.

Staat het antwoord op je vraag er niet tussen? Stuur dan een e-mail naar community@100pgroningen.nl. De moderatoren van Jouw Stem in de Raad zullen je vraag dan zo snel mogelijk beantwoorden!


Waarom heb ik geen wachtwoord nodig?

Uit gebruiksvriendelijkheid werkt deze site zonder wachtwoorden. Je hoeft geen wachtwoord te onthouden om toegang te hebben tot de site. Bovendien vinden wij het veel veiliger om geen wachtwoorden op te slaan van onze gebruikers. Op die manier kunnen wij de privacy het beste waarborgen.

Inloggen kan nu door via de knop ‘aanmelden’ direct recht onder de menubalk je emailadres in te vullen. Je ontvangt dan een e-mail met een link waarop je kunt klikken (een zogeheten login-token), waarna je ingelogd bent. Dit hoef je maar één keer te doen, want hierna blijf je bij elk volgend bezoek aan de site gewoon ingelogd!

Waarom is de inlog/registratielink maar 48 uur geldig?

Voor je eigen veiligheid is de link in de ontvangen e-mail maar 48 uur geldig. Na registratie herkent onze server telkens wanneer je inlogt weer dat jij het bent. Wel zo makkelijk!

Hoe veilig is deze site?

Jouw Stem in de Raad neemt beveiligingsmaatregelen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot persoonsgegevens te beperken.

Meer weten over privacy en beveiliging van persoonsgegevens? Lees dan onze disclaimer.

De site werkt niet. Waar moet ik dit melden?

Het spijt ons dat je niet op de site kunt of dat bepaalde onderdelen niet werken. We willen dit snel oplossen. Graag ontvangen wij een email via community@100pgroningen.nl met daarin een korte uitleg waar het mis gaat en eventueel de URL van de pagina waar het over gaat. Ons team zit paraat om problemen zo snel mogelijk op te lossen!

Kan ik stemmen op mijn eigen voorstel?

Ja, je kunt eenmalig stemmen op je eigen voorstel.

Kan ik ook een stem uitbrengen zonder argument?

Ja hoor, dat kan! Maar het is slim om je stem toe te lichten, zodat andere bewoners jouw stem beter begrijpen en zij hierdoor makkelijker een eigen keuze kunnen maken.

Ik heb me vergist en wil mijn mening veranderen. Kan ik mijn stem en argument nog veranderen?

Ja hoor, dat kan! Door opnieuw op de stemknop ‘voor’ of ‘tegen’ te klikken kun je je stem aanpassen of ongedaan maken. Nadat je een argument geplaatst hebt, kun je deze wijzigen of verwijderen via de iconen in de rechterbovenhoek.

Waarom bestaat stem in de Raad?

‘Stem in de Raad’ en is een politiek systeem dat gebruik maakt van de mogelijkheden die een online community biedt. Niet één keer per vier jaar een verkiezingsprogramma of een inspreektraject hier en daar, maar een nieuwe vorm van democratie.

De fractie van 100% Groningen maakt gebruik van de online community om initiatieven uit de samenleving op de politieke agenda te krijgen en is daarmee een politieke partij met een vernieuwende ideeën waar ruimte is voor iedereen die zich wil inzetten voor Groningen.

Waarom hebben jullie een online community?

Om actief deel te nemen aan de community van 100% Groningen heb je een profiel nodig. Je kunt je via je e-mailadres registren. Zodra je vervolgens een profiel hebt aangemaakt kun je actief deelnemen door zelf ideeën te plaatsen, waardering te geven voor andere ideeën en te stemmen op een stelling. Daarnaast kun je dan je waardering geven voor andere ideeën.

De doelen van de online community zijn:

  • Burgers betrekken bij de lokale politiek.
  • Burgers met elkaar in gesprek te laten gaan door elkaar te verbinden op onderwerpen.
  • Kennis delen.
  • Informatie altijd en overal beschikbaar te stellen.
  • Mensen op de hoogte houden van het nieuws van het plan.
  • Draagvlak creëren voor ideeën.
  • Invloed geven aan burgers.

Wat is het doel van de online community op langer termijn?

Als het lukt het ‘Stem in de raad’ van de grond te tillen en succesvol te maken, bijvoorbeeld bij de lokale verkiezingen van november 2018, dan zal er een grote interesse uit voortkomen bij meedere lokale partijen uit het land. Deze partijen staan dan voor de keuze zelf een systeem te ontwikkelen of het ‘Stem in de Raad’ systeem zelf ook te gebruiken. Verander het systeem door het zelf te worden!

Worden jullie dan een doorgeefluik voor ieder idee?

Politiek gaat in heel veel gevallen over meningen en in veel mindere mate over ideeën. Dat is jammer maar wellicht minder onvermijdelijk dan je op het eerste gezicht zou zeggen. Het is makkelijk om ergens voor of tegen te zijn, het is makkelijk om iemand anders de schuld te geven, wie goed luistert naar campagnes voor verkiezingen hoort vooral wat de ene politicus van de andere vindt . Meningen dus en amper ideeën. Het gaat vooral om wat je vindt en minder om wat je wilt.

Het mooie van lokale politiek is dat de lijnen tussen macht en bevolking veel korter zijn en dat maakt het voor ons als partij mogelijk om deze macht te delen. Het recht van initiatief is een belangrijk recht binnen een politiek systeem Dat recht, die feitelijke macht willen we delen met mensen die ideeën hebben, we willen die ideeën helpen uitwerken, wij willen dat faciliteren maar we zijn geen doorgeefluik zoals sommige nieuwe referendumpartijen zich presenteren. We leggen alles langs de meetlat van onze kernwaarden, zorgzaam, verbindend en betrouwbaar. Dat is ons DNA.

Hoe plaats of waardeer ik een idee en hoe kan ik stemmen?

Om actief deel te nemen aan de community van 100% Groningen heb je een profiel nodig. Je kunt je via je e-mailadres registren. Zodra je vervolgens een profiel hebt aangemaakt kun je actief deelnemen door zelf ideeën te plaatsen, waardering te geven voor andere ideeën en te stemmen op een stelling. Daarnaast kun je dan je waardering geven voor andere ideeën.

“Heb jij een goed voorstel?” Stuur je plan in!